Paine Dukan cu branza

Aceasta paine Dukan proaspata, de casa, pare mai mult o specialitate de paine decat una de dieta. Desi nu mi-a lipsit painea de cand am inceput dieta Dukan, mi se face pofta cand ajung prin raioanele supermarketurilor si miroase a paine proaspata. De fapt produsele de patiserie sunt atat de des intalnite cu mirosul lor irezistibil, pe strada, la metrou, in piete si oriunde mergi, esti tentat cu aceste arome care te innebunesc. Daca iti mai este si foame…e o incercare in toata regula. Desigur, rezist eroic si cum ajung acasa fac o paine Dukan. Reteta de paine Dukan de astazi este pufoasa, densa, usor umeda in interior, crocanta la exterior, cum spuneam, o specialitate.

O poti coace in orice forma de chec dar nu foarte mare, pentru ca painea din tarate nu creste ca cea din faina. O forma de chec care imi place foarte mult pentru ca are peretii detasabili si poti scoate produsul mai usor, este aceasta.

Am facut un sandwich delicios cu paine Dukan proaspata si din nou m-am bucurat de aceasta dieta pe care nu o simt deloc restrictiva.

Reteta de Paine Dukan cu branza

Paine Dukan cu branza
Vote: 9
Evaluare: 4.22
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 zile
Preparare: 10 minute
Gatire: 60 minute

Ingredientele retetei de Paine Dukan cu branza

Cantitati de ingrediente pentru: zile
  • 3 buc. Oua 
  • 2 lingurite Amidon de porumb 
  • 5 linguri Branza de vaci degresata 
  • 5 linguri Iaurt degresat 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • 8 linguri Tarate de ovaz 
  • 1 plic Drojdie uscata (7 grame)
  • 1/2 lingurita Seminte susan 
  • 1/2 lingurita Seminte mac 

Instructiunile retetei de Paine Dukan cu branza

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade C si tapeteaza o forma pentru chec cu hartie de copt.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Dizolva amidonul in 4 lingurite de apa rece, trebuie sa rezulte o pasta lichida.
  4. Adauga amidonul dizolvat peste albusuri si bate spuma. Se vor bate putin mai greu decat in mod normal dar la final trebuie sa rezulte o spuma tare.
  5. In alt bol amesteca galbenusurile cu branza, iaurtul si sarea. Nu pune multa sare, un praf presarat este suficient, altfel va deveni sarata. Deoarece contine iaurt care este acrisor, va accentua gustul sarat.
  6. Separat, combina taratele cu drojdia, apoi amesteca-le cu compozitia de galbenusuri.
  7. Incorporeaza compozitia obtinuta in albusurile spuma si amesteca usor, cu o spatula, de sus in jos.
  8. Pune amestecul in forma pregatita si presara pe deasupra semintele de mac si susan.
  9. Pune la cuptorul incins pentru 10 minute la 200 grade C, apoi seteaza temperatura la 150 grade C si coace pentru 40 minute.
  10. Dupa expirarea timpului de coacere, seteaza cuptorul pe functia grill pentru rumenire, timp de 3-4 minute.
  11. Lasa sa se raceasca treptat in cuptor, cu usa intredeschisa pentru 10 minute.
  12. Scoate painea din cuptor si din forma si asaz-o pe un gratar, sa nu ramana umeda.
  13. Scoate-i hartia de copt dupa ce se mai raceste si bucura-te de paine proaspata!
    Paine Dukan cu branza

9 Comentarii

  1. Bornea Izabela

    Se poate si în zilele de PP?

    1. Ramona (Autor articol)

      Desigur Izabela. Se poate consuma si la PP, cu conditia ca branza folosite sa fie complet degresata.

  2. Annè Mariè

    Buna ziua am incercat si am facut reteta aceasta, numai ca pare umeda la mijloc, pare cruda , am respectat tot ce e scris mai sus…asa trebuie sa iasa?

    1. Alex Moise

      Buna Annè Mariè,
      Daca iaurtul e prea lichid sau cuptorul are temperaturi usor diferite este posibil sa ramana mai umeda, nu trebuie sa fie asa,
      Ca sa eviti asta pune ceva mai putin iaurt (3-4 linguri de exemplu) sau las-o mai mult la cuptor (60 de minute la pasul 9 de exemplu) si are sa fie in regula!

  3. Livia Radulescu

    painica nu se poate manca si in zilele de PP din croaziera?

  4. diana

    În loc de amidon de porumb ce pot aduga ??mulțumesc

    1. Ramona (Autor articol)

      Diana, nu trebuie sa substitui amidonul cu nimic altceva, oricum nu prea ai cu ce. Pur si simplu nu il mai pune. Painea va iesi foarte buna si fara, bonus ai scazut un tolerat. Amidonul in reteta de fata are rol de a intaritor.

      1. Laura

        Faina de konjac nu merge in locul amidonului?

        1. Ramona (Autor articol)

          Nu am testat Laura insa cred ca se poate pune faina de konjac.
          Daca incerci, te rog da-mi de stire sa imi spui cum a iesit.

Comentezi?