Pastai cu usturoi si porc

Reteta de pastai cu usturoi si porc se prepara rapid, fiind de un real ajutor in momentele cand trebuie sa prepari o cina rapida.

Daca ai pastai congelate, le poti scoate cu cateva ore inainte la decongelat apoi totul devine rapid.

Reteta de Pastai cu usturoi si porc

Reteta de pastai cu usturoi si porc
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 3 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Pastai cu usturoi si porc

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 400 grame Pastai de fasole 
  • 15 ml. Ulei de floarea soarelui (1 lingura)
  • 250 grame Carne de porc 
  • 60 grame Ceapa (1 buc.)
  • 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 5 grame Usturoi (2 catei)
  • 5 grame Otet din vin (1 lingurita)
  • 1 gram Piper negru (un praf)
  • 1 legatura Patrunjel 

Instructiunile retetei de Pastai cu usturoi si porc

  1. Pastaile pot fi congelate sau proaspete. In ambele variante, opareste-le pana cand se inmoaie, apoi lasa-le la scurs intr-o sita.
  2. Taie carnea de porc in fasii subtiri si pune-o la prajit intr-o tigaie incinsa, cu o lingura de ulei, apoi scoate-o pe o farfurie.
  3. Separat, pune la incins o lingura de ulei si caleste ceapa taiata marunt.
  4. Adauga si pastaile si caleste-le putin, amestecand cu grija sa nu se zdrobeasca.
  5. Sareaza, pune usturoiul zdrobit si otet dupa gust, amesteca apoi ia de pe foc.
  6. Combina carnea prajita cu pastaile, pipereaza, adauga patrunjel proaspat taiat si serveste.