Sufleu de conopida

Normal ca le-am imprumutat francezilor si cuvantul si reteta, pentru ca este un preparat foarte bun. Cuvantul l-am adaptat noi mai pe romaneste din souffle in sufleu dar nu conteaza, important este ca ne putem bucura de sufleuri. Reteta de astazi de sufleu de conopida este unul din cele mai intalnite sufleuri in bucatariile din toata lumea.

Ideal este sa il pui la cuptor in forme mai mici pentru ca va avea un gust mai bun decat intr-o forma mare, pentru ca se va coace mai bine.

Suna complicat, dar vezi mai jos cat de simplu este sa prepari un sufleu de conopida:

Reteta de Sufleu de conopida

Reteta de sufleu de conopida
Vote: 16
Evaluare: 4.56
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 45 minute

Ingredientele retetei de Sufleu de conopida

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Reteta pentru compozitie:
  • 800 grame Conopida 
  • 250 grame Branza crema vaci sau telemea
  • 3 buc. Oua mari
  • 200 ml Lapte dulce 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • un praf Nucsoara 
  • un praf Piper negru macinat
  • 1 cubulet Unt 80% grasime pentru uns tava
Reteta pentru sos:
  • 1 buc. Oua 
  • 90 ml Smantana pentru gatit (6 linguri)
  • 50 ml Lapte dulce 
  • dupa gust Sare de bucatarie 

Instructiunile retetei de Sufleu de conopida

Reteta pentru compozitie:
  1. Curata conopida de frunze, desprinde in buchetele, spala bine sub jet de apa rece si pune-o la oparit in apa clocotita timp de 5-10 minute pana cand se inmoaie. Nu trebuie sa o fierbi.
  2. Cand este gata, pune-o la scurs intr-o sita.
  3. Marunteste-o foarte bine cu cutitul sau da-o printr-o sita.
  4. Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma cu un praf de sare.
  5. Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, laptele, sarea, nucsoara si piper. Pune totul peste conopida maruntita si amesteca.
  6. Incorporeaza albusurile in compozitia de conopida.
  7. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si unge cu unt forme in care vei pune sufleul de conopida.
  8. Pune compozitia in forme (va creste in cuptor insa vor descreste ulterior ) apoi prepara sosul pentru pus deasupra, cu ajutorul lui sufleul de conopida se va rumeni frumos.
Reteta pentru sos:
  1. Amesteca smantana cu oul, laptele si sareaza.
  2. Pune sosul deasupra compozitiei din forme si pune la cuptor pentru 40 minute.
  3. Lasa-l sa se raceasca incet pentru ca nu contine faina care sa sustina cresterea si se va ma lasa.