Negresa insiropata

Negresa insiropata pentru iubitorii de ciocolata! Farmecul acestei prajituri este dat de siropul de lamaie care se combina excelent cu glazura de ciocolata si blatul pufos de cacao. Garantez ca daca o faci o data va deveni preferata tuturor.

Multumim Emiliei pentru indicatiile video:

Mai jos, ingredientele si toti pasii retetei de negresa insiropata cu glazura de ciocolata:

Reteta de Negresa insiropata

Reteta de negresa insiropata
Vote: 6
Evaluare: 4.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 16 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 50 minute
Asteptare: 120 minute

Ingredientele retetei de Negresa insiropata

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru blat:
  • 250 grame Unt 80% grasime 
  • 250 grame Zahar 
  • 150 grame Zahar (pentru batut albusurile)
  • 50 grame Cacao (5 linguri)
  • 200 ml Lapte dulce (o cana)
  • 4 buc. Oua 
  • 200 grame Faina de grau 
  • 10 grame Praf de copt (1 plic)
  • 1 buc. Lamaie 
  • 150 grame Miez de nuca (1 cana)
  • 16 grame Zahar vanilat (2 plicuri)
  • 30 ml Esenta de rom (2 linguri)
Pentru glazura:
  • 230 grame Ciocolata de menaj neagra (8 patrate)
Pentru sirop:
  • 200 ml Apa 
  • 125 grame Zahar (5 linguri)
  • 8 grame Zahar vanilat (1 plic)
  • 50 grame Zeama de lamaie (zeama de la o lamaie)

Instructiunile retetei de Negresa insiropata

Pentru blat:
  1. Intr-o craticioara pune la fiert untul impreuna cu cele 250 grame de zahar, cacaoa si laptele dulce. Lasa cateva clocote, apoi ia de pe foc si lasa la racit.
  2. Din aceasta compozitie pune deoparte intr-un ibric 15 linguri (vor fi folosite pentru glazura).
  3. Bate albusurile spuma impreuna cu 150 grame de zahar.
  4. Adauga in compozitia racita galbenusurile, miezul de nuca maruntit, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, iar la final albusurile batute spuma.
  5. Pregateste o tava cu hartie de copt si toarna compozitia obtinuta, niveleaza cu o lingura sau o spatula.
  6. Pune la cuptorul incins, timp de 40 de minute la 180 de grade celsius. Verifica cu o scobitoare daca este gata.
Pentru glazura:
  1. Marunteste ciocolata de menaj, adauga peste cele 15 linguri de compozite oprite si pune pe foc mic, amestecand continuu.
  2. Cand se topeste, ia de pe foc si lasa sa se racoreasca.
Pentru sirop:
  1. Pune la fiert apa intr-un ibric, adauga zaharul, zaharul vanilat si atunci cand clocoteste, adauga zeama de lamaie si ia de pe foc. Lasa la racit.
Asamblare:
  1. Cand blatul este copt, scoate-l din cuptor si lasa-l 5 minute sa se racoreasca. Nu il scoate din tava.
  2. Cat timp mai este cald, inteapa-l din loc in loc cu o scobitoare sau un betisor si insiropeaza-l cu siropul de lamaie, caldut.
  3. Intinde glazura si niveleaza usor cu o lingura sau spatula. In cazul in care s-a intarit glazura, mai pune putin pe foc cat sa se fluidizeze ca sa poti lucra cu ea.
  4. Lasa la racit in tava timp de cateva ore. Este de preferat sa o lasi pana a doua zi insa pot sa inteleg daca nu se poate :) Cine are atata rabdare...
  5. Portioneaza negresa insiropata in forma dorita si decoreaza dupa preferinta; cu o felie de portocala taiata subtire si felii de fruct stelat, daca iti este la indemana. Daca nu, cateva feliute de portocala sunt suficiente.
  6. Serveste cu placere!
    Reteta de negresa insiropata

Notitele retetei de Negresa insiropata

Cand portionezi prajitura, foloseste un cutit bine ascutit, ca sa nu se crape glazura de deasupra negresei.

6 Comentarii

  1. Karmen Florea

    Arata excelent! Si probabil si gustul e pe masura! <3

    1. Depozitul de Retete

      Intr-adevar! Sirop de lamaie plus glazura de ciocolata egal succes garantat! :-D /Alex

  2. Emilia Gheorghiu

    ” Negresa mea ” !!! Cea mai buna reteta !!!

    1. Depozitul de Retete

      Adevarat! /Alex

  3. Nicoleta Popescu

    Foarte buna! Am facut-o de multe ori si este excelenta. Felicitări!

    1. Alex

      Buna Nicoleta, ma bucur ca iti iese, multumim frumos pentru felicitari :-)

Comentarea este inchisa.