Aluat fraged cu untura
Reteta unui aluat fraged cu untura, nepretentios si extra-rapid de facut. Simplu si gustos, nu trebuie framantat mult si este economic.
Portii Timp de preparare
5portii 10minute
Timp de asteptare
30minute
Portii Timp de preparare
5portii 10minute
Timp de asteptare
30minute
Ingrediente
  • 1kg Faina de grau
  • 1lingurita Sare de bucatarie
  • 500grame Untura de porc
  • 300ml Apa(rece)
Etape
  1. Ideal este ca toate ingredientele sa fie cat mai reci, inclusiv faina.
  2. Pune faina intr-un castron incapator, adauga sarea si amesteca bine.
  3. Pune untura peste faina si amesteca pana cand obtii o compozitie faramicioasa. Framantatul aluatului se executa cat mai rapid pentru ca de la caldura mainilor se va topi untura.
  4. Adauga apa rece si framanta rapid pana cand obtii un aluat moale si pufos, foarte usor de modelat. Nu este recomandat sa framanti mult.
  5. Impacheteaza in folie alimentara si pune la frigider minim 30 minute, inainte de utilizare. Eventual, il poti portiona inainte de a-l pune in folie, in bucati potrivite pentru o utilizare.
  6. Aluatul depozitat in frigider se poate pastra timp de 5 zile.