Aperitiv cu oua de prepelita
Portii Timp de preparare
8bucati 30minute
Timp de gatire
5minute
Portii Timp de preparare
8bucati 30minute
Timp de gatire
5minute
Ingrediente
Pentru oua si umplutura:
  • 8buc. Oua de prepelita
  • 4linguri Branza crema vaci
  • 1lingurita Mustar
  • 1lingurita Ulei de floarea soarelui
  • dupa gust Sare de bucatarie
Pentru decor:
  • 2felii Morcovi
  • 16boabe Piper negruboabe
Etape
Pregatire oua:
  1. Pune 500 ml apa la fiert intr-un ibric.
  2. Cand clocoteste, da focul mai mic si adauga ouale de prepelita.
  3. Fierbe pentru 5 minute.
  4. Pune-le la racit in apa rece, apoi curata de coaja.
  5. Pentru fiecare ou taie un capac, in partea superioara, putin mai sus de jumatatea oului, apoi taie o felie de la baza, pentru a sta in picioare. Avand baza rotunjoara, se rastoarna.
  6. Scoate galbenusul din oua, cu coada unei lingurite mici sau cu varful unui cutit. Este un test de rabdare, ouale sunt atat de mici dar merita.
Pentru umplutura:
  1. Amesteca branza cu mustarul, uleiul si sarea pana cand devin o crema omogena dar solida.
Decorare:
  1. Pune crema obtinuta in aparatul de ornat si cu duza cu varful subtire, umple ouale cu varf.
  2. Asaza-le capacul peste umplutura si pune-le ochisori din boabele de piper.
  3. Pentru forma de cioc, taie din feliile de morcov triungiuri foarte mici si pune cate doua, formand un cioc deschis.