Cand clocoteste, da focul mai mic si adauga ouale de prepelita.
Fierbe pentru 5 minute.
Pune-le la racit in apa rece, apoi curata de coaja.
Pentru fiecare ou taie un capac, in partea superioara, putin mai sus de jumatatea oului, apoi taie o felie de la baza, pentru a sta in picioare. Avand baza rotunjoara, se rastoarna.
Scoate galbenusul din oua, cu coada unei lingurite mici sau cu varful unui cutit. Este un test de rabdare, ouale sunt atat de mici dar merita.
Pentru umplutura:
Amesteca branza cu mustarul, uleiul si sarea pana cand devin o crema omogena dar solida.
Decorare:
Pune crema obtinuta in aparatul de ornat si cu duza cu varful subtire, umple ouale cu varf.
Asaza-le capacul peste umplutura si pune-le ochisori din boabele de piper.
Pentru forma de cioc, taie din feliile de morcov triungiuri foarte mici si pune cate doua, formand un cioc deschis.