Aperitiv de Craciun: Om de zapada
Portii Timp de preparare
6bucati 30minute
Portii Timp de preparare
6bucati 30minute
Ingrediente
  • 200grame Branza de vacicremoasa
  • 150grame Branza telemea
  • 40grame Maslinenegre (5-6 masline mari)
  • 7feliute Morcovi(jumatate de morcov)
Etape
  1. Faramiteaza bine branza telemea si amesteca cu branza de vaci pana cand obtii o consistenta cremoasa, omogena.
  2. Ia o lingura de compozitie si cu palmele ruleaza cate o bila. Eu am cantarit cate 40 de grame de compozitie pentru partea de jos si 20 de grame pentru partea de sus a fiecarui om de zapada, asta ca sa iasa egale.
  3. Dupa ce ai rulat toate bilele pana la finalizarea compozitiei, ar trebui sa iasa 6 oameni de zapada.
  4. Infige o scobitoare in bila mai mare care va sta in partea de jos si ataseaza bila mai mica care va fi capul omului de zapada-aperitiv.
  5. Pune la frigider pana cand realizezi restul detaliilor.
  6. Taie sapte felii de morcov de cativa mm grosime pentru palarie si una o vei folosi pentru decuparea nasului.
  7. Decupeaza triunghiuri minuscule din felia de morcov pastrata pentru decuparea nasucului.
  8. Pentru ochisori, foloseste o duza pentru ornat cu varful subtire si decupeaza bilute minuscule din masline.
  9. Procedeaza la fel pentru nasturasi dar cu duza mai mare a aparatului de ornat.
  10. Scoate oamenii de zapada aperitiv din frigider si decoreaza-i cu ornamentele create, cate doi ochisori si trei nasturasi la fiecare.
  11. Felia de morcov va servi drept palarie iar peste aceasta ataseaza o jumatate de maslina.
  12. Admira ce a iesit dintr-o mana de branza si putina rabdare!!