Scoate untul din frigider ca sa se inmoaie. Cand este la temperatura camerei, pune-l intr-un bol incapator si cu ajutorul unui mixer, bate-l bine cu zaharul pudra pana cand se dizolva zaharul iar amestecul este cremos.
In compozitie, adauga oul intreg, coaja de lamaie si amesteca. Aluatul trebuie sa fie moale.
Pune faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si sarea.
Framanta cu mana pana cand se leaga un aluat omogen si ferm insa nu exagera cu framantatul.
Formeaza o bila de aluat, inveleste intr-o folie alimentara si pune la frigider pentru 2 ore.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau mediu.
Intinde aluatul intr-o foaie mai groasa, de un centimetru, cat mai uniform pe masa de lucru presarata cu putina faina.
Taie cu forma de stea biscuitii de casa, pune-i intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt.
Presara pe biscuitii de casa zahar, sau chiar un praf de scortisoara daca preferi ori ii poti lasa chiar asa, simpli.
Pune tava la cuptor pentru 10-12 minute sau pana cand se rumenesc usor.