Biscuiti de casa
Biscuiti de casa in forme de stelute, potriviti pentru orice zi. Aromati cu lamaie sau cu vanilie, scortisoara ori migdale, sunt deliciosi.
Portii Timp de preparare
20bucati 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 2ore
Portii Timp de preparare
20bucati 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 2ore
Ingrediente
  • 125grame Unt 80% grasime
  • 100grame Zahar pudra
  • 1buc Oua
  • 2grame Sare de bucatarie(un praf de sare)
  • 5grame Coaja rasa de lamaie(coaja de la 2 lamai)
  • 200grame Faina de grau
  • 2grame Bicarbonat de sodiu(un sfert de lingurita)
  • 60grame Zahar(3 linguri pentru presarat)
Etape
  1. Scoate untul din frigider ca sa se inmoaie. Cand este la temperatura camerei, pune-l intr-un bol incapator si cu ajutorul unui mixer, bate-l bine cu zaharul pudra pana cand se dizolva zaharul iar amestecul este cremos.
  2. In compozitie, adauga oul intreg, coaja de lamaie si amesteca. Aluatul trebuie sa fie moale.
  3. Pune faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si sarea.
  4. Framanta cu mana pana cand se leaga un aluat omogen si ferm insa nu exagera cu framantatul.
  5. Formeaza o bila de aluat, inveleste intr-o folie alimentara si pune la frigider pentru 2 ore.
  6. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau mediu.
  7. Intinde aluatul intr-o foaie mai groasa, de un centimetru, cat mai uniform pe masa de lucru presarata cu putina faina.
  8. Taie cu forma de stea biscuitii de casa, pune-i intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt.
  9. Presara pe biscuitii de casa zahar, sau chiar un praf de scortisoara daca preferi ori ii poti lasa chiar asa, simpli.
  10. Pune tava la cuptor pentru 10-12 minute sau pana cand se rumenesc usor.