Briose cu coacaze rosii
PortiiTimp de preparare
12bucati5minute
Timp de gatire
30minute
PortiiTimp de preparare
12bucati5minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 230grameFaina de grau(2 cesti)
  • 200grameZahar(1 ceasca si jumatate)
  • 5gramePraf de copt(jumatate de pliculet)
  • 2buc.Oua
  • 50mlUlei de floarea soarelui(un sfert de ceasca)
  • 200mlLapte dulce(1 ceasca)
  • 5grameCoaja rasa de portocala(de la o portocala)
  • 1linguraEsenta de portocale
  • 75grameCoacaze rosii(congelate)
Etape
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Intr-un bol incapator, amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul.
  3. Adauga restul ingredientelor dar fara coacaze (ouale, uleiul, laptele, coaja rasa de portocala si esenta de portocale) apoi amesteca totul cu ajutorul unui tel.
  4. Pune compozitia in forme de briose, dar nu foarte pline. Nu este necesar sa tapetezi formele pentru ca briosele au ulei in compozitie.
  5. In fiecare cupa de briosa adauga cateva coacaze fara sa le decongelezi si impinge-le in interiorul compozitiei cu o furculita. In cazul in care coacazele sunt lipite intre ele si nu este chip sa le dezlipesti, pune-le sub jet de apa rece.
  6. Deasupra fiecarei briose adauga trei-patru coacaze, pentru decor.
  7. Pune la copt, pentru 30 minute.
  8. Se pot servi atat calde cat si reci.