Briose rapide cu cacao
Portii Timp de preparare
12bucati 5minute
Timp de gatire
20-25minute
Portii Timp de preparare
12bucati 5minute
Timp de gatire
20-25minute
Ingrediente
Ingrediente pentru bolul mare:
  • 2cesti Faina de grau
  • 2lingurite Cacao
  • 1pliculet Praf de copt
Ingrediente pentru bolul mic:
  • 1/4ceasca Unt 80% grasimela temperatura camerei
  • 2buc. Oua
  • 1/2lingurita Sare de bucatarie
  • 11/2ceasca Zahar
  • 1lingura Esenta de vanilie
  • 1/2ceasca Lapte dulce
Pentru decor:
  • 1lingurita Fulgi de nuca de cocossau alt ornament
Etape
  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pregateste o forma speciala pentru briose cu 12 cuiburi (din cantitatea prezentata, rezulta 12 buc.). Daca ai hartie decorativa pentru briose, pune in forme, daca nu, unge forma cu putin ulei.
  2. Intr-un bol mai mic, combina untul, ouale, sarea, zaharul si esenta.
  3. Intr-un bol mai mare, combina faina, cacao si praful de copt.
  4. Pune continutul din bolul mare in bolul mic si adauga treptat si laptele, amestecand doar cat sa se combine ingredientele. Nu amesteca prea mult, compozitia trebuie sa aiba cocoloase!
  5. Pune compozitia in formele pregatite, aproximativ 2/3 in fiecare cuib si presara deasupra fulgi de cocos sau alt ornament. Este bine sa presari din mijlocul briosei pentru ca ea va creste si centrul acesteia va ramane fara ornament.
  6. introdu in cuptorul incins, pentru 20-25 minute, apoi scoate-le, dupa ce au trecut testul cu scobitoarea.