Ciorba de gaina
Portii Timp de preparare
17portii 30minute
Timp de gatire
1ora
Portii Timp de preparare
17portii 30minute
Timp de gatire
1ora
Ingrediente
  • 1buc. Gaina intreaga
  • 2buc. Ceapa
  • 1buc. Pastarnac
  • 1/2buc. Telina
  • 2buc. Morcovi
  • 1.5litri Bors
  • 200ml. Suc de rosii
  • 150ml. Bulion de tomatesau amestec cu ardei
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • 1legatura Marar
Etape
  1. Dintr-o gaina intreaga, da la o parte partile care nu iti plac, ex. gatul sau picioarele.
  2. Pune la fiert in 4 litri de apa sau cat sa acopere carnea si spumeaza cand este necesar.
  3. Curata legumele si taie-le pe toate in cubulete mici.
  4. Dupa ce s-a fiert carnea, o poti scoate si dezosa sau poti lasa bucatile de carne intregi in ciorba.
  5. Adauga legumele taiate in oala si lasa-le sa fiarba.
  6. Cand s-au inmuiat suficient, adauga borsul, sucul de rosii si sarea, dupa gust. Lasa pe foc cateva clocote. Pune borsul cate putin apoi gusta pana cand ajungi la gustul care-ti place. Borsul poate fi mai mult sau mai putin acru.
  7. Ia ciorba de pe foc si asezoneaza cu marar proaspat taiat.