Ciorba de oase de porc
Portii Timp de preparare
17portii 30minute
Timp de gatire
1ora
Portii Timp de preparare
17portii 30minute
Timp de gatire
1ora
Ingrediente
  • 4buc. Oase de porc
  • 1buc. Morcovi
  • 1/2buc. Telina
  • 1buc. Pastarnac
  • 100ml. Bulion de tomate
  • 100ml. Suc de rosii
  • 1litru Zeama de varza
  • 1buc. Ardei iute rosu
  • 3catei Usturoi
  • 1legatura Mararverde
Etape
  1. Spala oasele si pune-le la fiert in 4 litri de apa, sau cat sa le acopere.
  2. Curata morcovul, telina si pastarnacul si da-le pe razatoare.
  3. Cand sunt fierte oasele, scoate-le si lasa-le putin la racit ca sa poti scoate carnea de pe ele. Se pot lasa oasele intregi in ciorba, eu prefer sa dezosez carnea, ca atunci cand am ciorba in farfurie sa nu ma lupt cu oasele :) In fotografie am lasat un os intreg, pentru prezentare.
  4. Adauga legumele rase si carnea fasiile de carne scoase de pe os. Daca preferi oasele intregi in ciorba, nu le mai scoate, doar adauga legumele, care vor fierbe repede, fiind date pe razatoare.
  5. Cand sunt toate fierte, adauga sosul de rosii si zeama de varza.
  6. Lasa-le sa dea in cateva clocote, apoi adauga ardeiul iute taiat foarte marunt. Daca este extrem de iute, pune doar jumate, sa nu risti sa iutesti toata ciorba. Daca ai ardei iuti murati in otet, poti adauga si o lingurita de zeama de la acestia.
  7. Zdrobeste usturoiul, si adauga-l in ciorba.
  8. Mai lasa ciorba pe foc inca 3-4 clocote, apoi ia de pe foc.
  9. Adauga mararul taiat marunt.