Ciorba de peste
Portii Timp de preparare
8portii 20minute
Timp de gatire
40minute
Portii Timp de preparare
8portii 20minute
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
  • 160grame Ceapa(2 bucati)
  • 160grame Morcovi(2 bucati)
  • 70grame Pastarnac(1 bucata)
  • 100grame Telina(1 bucata mica)
  • 50grame Ardei gras rosu(1 bucata)
  • 30grame Ulei de floarea soarelui(pentru calit zarzavatul)
  • 70grame Orez alb(3 linguri)
  • 20grame Patrunjelsau leustean proaspat
  • 500ml Zeama de varzasau bors
  • 1kg Peste (intreg)
Etape
  1. Curata legumele: ceapa, morcovi, pastarnac, telina, ardei gras si taie-le cubulete.
  2. In oala in care vei pregati ciorba de peste, pune doua linguri de ulei, lasa-l sa se incinga si caleste usor legumele.
  3. Adauga 3-4 litri de apa sau depinde de cat de mare este oala. Poti pune apa cat sa se umple insa lasa loc si pentru zeama de varza.
  4. Adauga orezul spalat si scurs. Lasa sa fiarba cateva clocote.
  5. Intre timp, separat, fierbe zeama de varza sau borsul intr-un alt vas. Cand incepe sa clocoteasca, lasa-l cateva clocote, apoi da deoparte.
  6. Pana cand fierbe zarzavatul, curata si spala pestele apoi taie-l in bucati potrivit de mari. De la peste poti pune si capul, coada, in general bucatile mai bune se pastreaza pentru prajit. Nu spala pestele decat intr-o apa, altfel se pierde din gust.
  7. Cand sunt fierte legumele si orezul (sunt moi, fara a fi exagerat de fierte) adauga bucatile de peste in oala si lasa sa fiarba 3-4 clocote, colectand spuma formata. Nu este necesar mai mult pentru ca pestele fierbe foarte repede.
  8. Adauga zeama de varza fiarta si strecurata si mai lasa la fiert 2-3 clocote. Potriveste de sare daca mai este necesar (de obicei zeama de varza este sarata).
  9. Adauga verdeata proaspata taiata marunt.