Ideal este ca toate ingrdientele sa fie foarte reci.
Amesteca faina cu zaharul si sarea.
Adauga untura si amesteca bine, va rezulta un aluat faramitat.
Adauga apa rece si borsul (se poate si fara bors) apoi framanta rapid, pana cand obtii un aluat moale si pufos dar care nu se lipeste de degete. Trebuie lucrat repede, altfel se topeste untura de la caldura mainilor.
Pune in folie alimentara si depoziteaza in frigider, minim 30 minute.
Pentru umplutura:
Marunteste nuca, amesteca cu scortisoara si siropul.
Asamblare:
Imparte coca in doua si intinde o foaie subtire, de forma rotunda.
Taie foaia ca pe pizza, astfel incat sa obtii fasii in forma de triunghi, de dimensiunea dorita.
Pune o lingurita de compozitie la baza fiecarui triunghi si ruleaza de la baza catre varf.
Cand ai finalizat compozitia, asaza cornuletele in tava tapetata si pune la copt 30 minute, la 180 grade C, in cuptorul preincalzit sau pana ce se rumenesc usor, dar nu prea mult pentru ca altfel cornuletele vor deveni casante.
Acopera cornulete cu zahar pudra sau serveste ca atare.