Crap la cuptor cu nuca si rodie
Felul
Fel principal
Bucataria
Occidentala
Tipul
Fara restrictii
Portii
Timp de preparare
2
portii
10
minute
Timp de gatire
25
minute
Portii
Timp de preparare
2
portii
10
minute
Timp de gatire
25
minute
Ingrediente
400
grame
Crap
eviscerat
1
gram
Sare de bucatarie
(un varf de cutit)
1
gram
Piper negru
(un varf de cutit)
60
grame
Ceapa
(o buc.)
40
grame
Miez de nuca
70
grame
Rodie
(semintele de la o jumatate de fruct)
15
ml
Otet balsamic
(o lingura)
25
grame
Unt 80% grasime
Etape
Curata si spala crapul. Elimina solzii, capul si coada daca este un peste intreg. Eu am cumparat o bucata de peste gata pregatit. Taie-l pe din doua.
Asaza-l pe un servet absorbant si tamponeaza crapul cu acesta pe ambele parti, astfel incat sa fie bine zvantat.
Presara sare si piper pe ambele parti si lasa-l deoparte.
Curata ceapa si taie cat mai marunt posibil.
Marunteste cu cutitul miezul de nuca.
Extrage semintele de la rodie.
Combina nuca cu ceapa si amesteca cu semintele de la rodie, fara sa strivesti semintele.
Stropeste amestecul cu otetul balsamic si amesteca bine.
Pune crapul intr-o tava potrivita pentru cuptor si incinge cuptorul la 180 grade celsius.
Acopera crapul cu amestecul obtinut si preseaza cu mana.
Pune din loc in loc cubulete de unt si baga la cuptor, pentru 25 minute.
Serveste cald.