Crap la cuptor cu nuca si rodie
Portii Timp de preparare
2portii 10minute
Timp de gatire
25minute
Portii Timp de preparare
2portii 10minute
Timp de gatire
25minute
Ingrediente
  • 400grame Crapeviscerat
  • 1gram Sare de bucatarie(un varf de cutit)
  • 1gram Piper negru(un varf de cutit)
  • 60grame Ceapa(o buc.)
  • 40grame Miez de nuca
  • 70grame Rodie(semintele de la o jumatate de fruct)
  • 15ml Otet balsamic(o lingura)
  • 25grame Unt 80% grasime
Etape
  1. Curata si spala crapul. Elimina solzii, capul si coada daca este un peste intreg. Eu am cumparat o bucata de peste gata pregatit. Taie-l pe din doua.
  2. Asaza-l pe un servet absorbant si tamponeaza crapul cu acesta pe ambele parti, astfel incat sa fie bine zvantat.
  3. Presara sare si piper pe ambele parti si lasa-l deoparte.
  4. Curata ceapa si taie cat mai marunt posibil.
  5. Marunteste cu cutitul miezul de nuca.
  6. Extrage semintele de la rodie.
  7. Combina nuca cu ceapa si amesteca cu semintele de la rodie, fara sa strivesti semintele.
  8. Stropeste amestecul cu otetul balsamic si amesteca bine.
  9. Pune crapul intr-o tava potrivita pentru cuptor si incinge cuptorul la 180 grade celsius.
  10. Acopera crapul cu amestecul obtinut si preseaza cu mana.
  11. Pune din loc in loc cubulete de unt si baga la cuptor, pentru 25 minute.
  12. Serveste cald.