Crema de vanilie
O reteta de crema de vanilie fina, aromata si fara riscuri! Fara teama de a se coagula oul pe foc chiar daca este fiarta. Reusita sigura.
Portii Timp de preparare
10portii 10minute
Timp de gatire
15minute
Portii Timp de preparare
10portii 10minute
Timp de gatire
15minute
Ingrediente
  • 500ml Lapte dulce
  • 120grame Zahar
  • 4buc Galbenus de ou(oua mari)
  • 40grame Amidon de porumb
  • 10grame Esenta de vanilie(2 lingurite)
Etape
  1. Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile pune-le la pastrare in frigider pentru folosirea lor in alt preparat, de exemplu bezele.
  2. Galbenusurile pune-le intr-un castron, adauga zaharul peste ele, esenta de vanilie sau semintele de la pastaie de vanilie si amesteca bine nu doar pentru omogenizare ci pana cand rezulta o crema.
  3. Pune amidonul intr-un bol foarte mic sau intr-o cescuta si adauga 50 ml (cam 3 linguri) de lapte rece (nu fierbinte).
  4. Amesteca pana la dizolvarea completa a amidonului, trebuie sa rezulte o pasta lichida, fara aglomerari.
  5. Pune restul de lapte intr-o craticioara si incalzeste pe foc. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte, doar incalzit, cat sa suporte degetul.
  6. Adauga laptele peste crema de galbenusuri, turnand cate putin in fir subtire si amestecand continuu cu un tel.
  7. Adauga si amidonul dizolvat si amesteca.
  8. Pune craticioara pe foc mic spre mediu si lasa la fiert, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema, ca o budinca. Daca ti-e teama sa pui direct pe foc, poti pune la bain marie insa parerea mea de om care a stricat multe creme de ou, este ca nu se va intampla nimic rau, pentru ca are suficient lapte.
  9. Gusta daca este suficient de vanilata si eventual mai poti adauga aroma de vanilie.
  10. Ia crema de vanilie de pe foc si las-o la racit, acoperita cu o folie de plastic alimentara, (folia sa vina in contact cu crema) ca sa nu prinda pojghita.
  11. Poti depozita astfel crema de vanilie la frigider pentru 3 zile sau o poti folosi imediat.