Dovlecei la cuptor cu ficatei de pui
Portii Timp de preparare
6portii 10minute
Timp de gatire
50minute
Portii Timp de preparare
6portii 10minute
Timp de gatire
50minute
Ingrediente
  • 2kg Dovlecei
  • 150grame Ceapa(2 bucati)
  • 1kg Ficat de pui
  • 50grame Unt 80% grasime
  • 2bucati Oua
  • 20grame Usturoi(4-5 catei)
  • 10grame Sare de bucatarie(1 lingurita)
  • 1gram Piper negru(un praf de piper)
  • 5grame Boia dulce(1 lingurita) pentru decorat
Etape
  1. Curata dovleceii de coaja si taie-i in felii potrivit de groase.
  2. Pune-i la fript pe un gratar sau o tigaie antiaderenta. Cand se rumenesc, intoarce-i pe partea cealalta, apoi scoate-i pe o farfurie si presara cu un praf de sare.
  3. Curata ceapa si usturoiul. Taie ceapa in felii mai mari. Zdrobeste usturoiul.
  4. Spala ficateii si prajeste-i in unt. Adauga si ceapa si caleste totul pana cand ficateii nu mai au culoarea rozalie. Nu ii praji foarte mult, pentru ca vor mai sta si la cuptor.
  5. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si unge cu putin unt o tava pentru cuptor.
  6. Sparge cele doua oua intr-un bol si bate-le pana ce se spumeaza usor. Presara sarea, piperul si usturoiul zdrobit peste oua. Amesteca totul foarte bine.
  7. Cand sunt gata dovleceii, pune un strat de rondele pe fundul tavii apoi un strat de ficatei si jumatate din compozitia de oua, in strat subtire. Te poti ajuta de o pensula.
  8. Continua cu un strat de dovlecei si unul de ficatei, pana la finalizarea compozitiilor (in functie de cat de mare este tava). Ultimul strat trebuie sa fie de dovlecei.
  9. Pune tava in cuptor timp de 30 minute.
  10. Serveste mancarea calda cu un praf de boia dulce presarat pe deasupra.