Dovlecei umpluti cu branza
Portii Timp de preparare
8portii 10minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
8portii 10minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 2.5kg Dovlecei(3 bucati mari)
  • 80grame Ceapa(o bucata)
  • 10grame Slanina de porc(afumata)
  • 80grame Branza telemea(rasa)
  • 15grame Usturoi(3 catei)
  • 5grame Sare de bucatarie(dupa gust)
  • 2grame Piper negru(un praf de piper)
  • 1legatura Marar
Etape
  1. Spala bine dovleceii si elimina cotorul de la ambele capete.
  2. Cu o lingura scoate miezul dovleceilor apoi toaca marunt.
  3. Taie slanina fasii cat mai subtiri si pune pe foc, intr-o tigaie.
  4. Cand se topeste, adauga ceapa taiata marunt si caleste bine.
  5. Adauga si dovleceii maruntiti si prajeste pana cand se inmoaie.
  6. Adauga branza rasa, mai caleste putin si inainte de a lua de pe foc, adauga patrunjelul taiat marunt.
  7. Presara un praf de sare si piper peste dovlecei, apoi umple-i cu aceasta compozitie si pune la cuptor pentru 30 minute, pana cand se inmoaie foarte bine.
  8. Decoreaza cu marar proaspat taiat si serveste!