Fasole cu jumari
Portii Timp de preparare
10portii 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 3ore
Portii Timp de preparare
10portii 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 3ore
Ingrediente
  • 1kg Fasole boabe
  • 500grame Jumari de porc
  • 3buc. Ceapa
  • 200ml. Bulion de tomate
  • 1lingurita Tarhon
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • 4catei Usturoi
Etape
  1. Ideal este sa pui fasolea spalata, la inmuiat in apa rece, cu cateva ore inainte de fierbere, astfel va fierbe mult mai repede.
  2. Dupa 3-4 ore cand s-a inmuiat, scurge-i apa si spala in cateva ape.
  3. Pune la fiert in apa rece, cat sa o cuprinda, acoperita cu capac. Timpul difera in functie de fasole, cat a stat la inmuiat, etc.
  4. Cand este fiarta, scurge-i zeama daca este prea multa dar nu pe toata (sa ramana echivalentul a doua cani de lichid) si las-o deoparte.
  5. Pune jumarile la calit intr-o cratita incinsa, pana cand se topesc.
  6. Adauga ceapa taiata marunt si bulionul amestecat cu tarhon, diluat cu putina apa sau zeama in care a fiert fasolea.
  7. Sareaza dupa gust, apoi pune totul peste fasole si amesteca.
  8. Pune oala cu fasole din nou pe foc, lasa sa dea cateva clocote, apoi adauga usturoiul zdrobit.
  9. Serveste cu muraturi.