Fasole cu jumari
Felul
Fel principal
Bucataria
Romaneasca
Tipul
Fara restrictii
Portii
Timp de preparare
10
portii
5
minute
Timp de gatire
Timp de asteptare
60
minute
3
ore
Portii
Timp de preparare
10
portii
5
minute
Timp de gatire
Timp de asteptare
60
minute
3
ore
Ingrediente
1
kg
Fasole boabe
500
grame
Jumari de porc
3
buc.
Ceapa
200
ml.
Bulion de tomate
1
lingurita
Tarhon
dupa gust
Sare de bucatarie
4
catei
Usturoi
Etape
Ideal este sa pui fasolea spalata, la inmuiat in apa rece, cu cateva ore inainte de fierbere, astfel va fierbe mult mai repede.
Dupa 3-4 ore cand s-a inmuiat, scurge-i apa si spala in cateva ape.
Pune la fiert in apa rece, cat sa o cuprinda, acoperita cu capac. Timpul difera in functie de fasole, cat a stat la inmuiat, etc.
Cand este fiarta, scurge-i zeama daca este prea multa dar nu pe toata (sa ramana echivalentul a doua cani de lichid) si las-o deoparte.
Pune jumarile la calit intr-o cratita incinsa, pana cand se topesc.
Adauga ceapa taiata marunt si bulionul amestecat cu tarhon, diluat cu putina apa sau zeama in care a fiert fasolea.
Sareaza dupa gust, apoi pune totul peste fasole si amesteca.
Pune oala cu fasole din nou pe foc, lasa sa dea cateva clocote, apoi adauga usturoiul zdrobit.
Serveste cu muraturi.