Pune la fiert 1 litru de apa cu sare si adauga cartofii curatati de coaja si taiati in felii groase de 1 cm. Scoate-i cand se inmoaie foarte usor cat sa se intepe cu furculita dar nu trebuie sa fie fierti.
Taie vinetele, dovleceii, rosiile si ciupercile felii rondele de 1 cm grosime si presara-le cu sare si piper. Vinetele, dovleceii, rosiile, nu se curata de coaja.
In apa clocotita in care au fiert cartofii, adauga feliile de vinete, lasa-le 2 minute apoi scoate-le si pune-le la scurs pentru 15 minute.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius si tapeteaza o tava pentru cuptor cu putin unt si pesmet.
Adauga in tava, vertical, rondelele de legume intercalate: vanata, rosie, dovlecel, ciuperci, ceapa, cartof si tot asa. Adauga si usturoiul maruntit.
Pune la cuptorul incins pentru 20 minute apoi scoate, presara oregano si rade cascavalul deasupra si in final reintrodu tava la gratinat pentru 10 minute.
Serveste cald, decorat cu frunze proaspete de busuioc.