Spala bine limba si pune intr-un vas cu apa rece la fiert. Adauga ceapa curatata si crestata si condimentele (ienibahar, foi de dafin, coriandru).
Poti fierbe in oala cu presiune, lucru bun pentru ca vei reduce timpul sau in orice ai la indemana. Pentru ca am avut o cantitate mica, am folosit un vas mic fara sa mai deranjez oala de presiune de la locul ei, sa nu se simta cumva jignita si sa o supar pentru asa putin lucru…ea fiind obisnuita cu ceva cantitati considerabile, asa ca pentru familii infometate…
Timpul de fierbere in oala cu presiune-aproximativ o ora, pentru varianta cealalta dubleaza timpul. Ideea este ca trebuie sa se umfle pielita ce invaluie limba si sa apara ca niste basicute, astfel se va curata usor.
Scoate limba (cea din oala) la racit si cand degetele suporta, curata pielita, tragand usor de ea si ar trebui sa se curete frumos. Daca nu, ajuta-te de un cutit si treaba va merge struna.
Reteta pentru sos:
Taie limba felii potrivit de groase.
Curata ceapa si taie marunt.
Pune la incins uleiul si adauga ceapa, amestecand, pana cand devine translucida.
Adauga bulionul, amesteca cu ceapa si o canuta de supa in care a fiert carnea.
Pune si maslinele, condimentele (piper, ienibahar, nucsoara, foi de dafin), limba si lasa totul la fiert, fara capac, pana cand scade si se ingroasa sosul.
Daca este necesar sareaza, dupa gust. Este posibil ca maslinele sa fie sarate si sa nu mai fie nevoie de sare suplimentar, de aceea este bine sa pui sarea la final.
Serveste cu orez, piure sau alta garnitura preferata!