Mancare de gutui cu pulpe de pui
Portii
4portii
Timp de gatire
35minute
Portii
4portii
Timp de gatire
35minute
Ingrediente
  • 900grame Gutui(3 gutui mari)
  • 400grame Pulpa de pui(4 pulpe superioare)
  • 100grame Zahar(4 linguri)
  • 250ml Apa(1 cana)
  • 125grame Suc de rosii(1 ceasca)
  • 60grame Ulei de floarea soarelui(4 linguri)
  • 30grame Unt 80% grasime(1 lingura)
  • 18grame Amidon de porumb(1 lingura) (merge si faina)
  • 10grame Sare de bucatarie(1 lingurita)
Etape
  1. Spală gutuile (nu se curăță coaja). Taie-le felii si scoate miezul lemnos,
  2. Soteaza-le intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei si o lingura de unt si apoi scoate-le pe o farfurie acoperita cu un sevet absorbant,
  3. Prajeste pulpele de pui in aceeasi tigaie (adauga putin ulei daca este necesar). La final coate-le si pe ele pe un servet din hartie absorbanta,
  4. Caramelizeaza (nu foarte tare) 4 linguri de zahar intr-o cratita incapatoare, apoi toarna o cana cu apa si lasa la fiert pana se dizolva complet zaharul,
  5. In acest timp dizolva amidonul in apa rece (apa rece previne cocoloasele),
  6. Adauga sucul de rosii si amidonul dizolvat in cratita cu zahar caramelizat, pune o lingurita de sare si lasa totul la fiert 5 minute,
  7. Adauga pulpele de pui prajite anterior si lasa la fiert inca 10 minute,
  8. Apoi adauga gutuile sotate anterior si lasa la fiert pentru inca 5 minute.