Mancare de spanac cu oua
Portii Timp de preparare
2portii 15minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
2portii 15minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 500grame Spanaccongelat sau proaspat dar oparit si scurs
  • 150grame Ceapa verde(1 legatura)
  • 25ml Ulei de floarea soarelui(2 linguri)
  • 5grame Sare de bucatarie(dupa gust)
  • 100ml Bulion de tomate
  • 4catei Usturoi
  • 2felii Paine alba
  • 2buc. Oua
Etape
  1. Daca folosesti spanac proaspat, curata-l de codite si spala-l bine in mai multe ape.
  2. Pune-l in apa clocotita cateva minute si scoate-l intr-o sita, la scurs.
  3. Curata si spala ceapa verde, apoi taie marunt.
  4. Caleste-o in putin ulei pana cand se inmoaie.
  5. Adauga spanacul bine scurs (nu este necesar sa il tai marunt decat daca doresti asta in mod special). Spanacul congelat il poti pune direct congelat in cratita, acoperit cu capac, la foc mediu. Cand se decongeleaza complet, scoate capacul si lasa sa fiarba descoperit, pentru evaporarea apei.
  6. Sareaza si adauga bulionul, mai lasa-l cateva clocote, apoi adauga usturoiul zdrobit. Ia de pe foc.
  7. Ia cele doua felii de paine si fa o scobitura rotunda in fiecare.
  8. Pune feliile de paine intr-o tigaie incinsa, apoi sparge cate un ou in fiecare scobitura.
  9. Lasa la prajit la foc mic spre mediu, pana cand sunt gata ouale.
  10. Serveste cu mancarea de spanac.