Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava pentru cuptor.
Spala caisele, elimina samburii si lasa-le la zvantat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Amesteca bine galbenusurile cu zaharul, iaurtul, uleiul si esenta de portocale.
Combina faina cu praful de copt.
Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le in galbenusuri, usor sa nu se lase compozitia.
Adauga si faina, amestecand cu o spatula, de sus in jos.
Pune compozitia in tava si niveleaza cu spatula.
Pentru decorat amesteca cacao cu sirop sau cu o lingura de dulceata (fara fructe) asa incat sa obtii o pasta mai groasa. In lipsa acestora poti folosi o lingura din compozitia din tava.
Pune in tava punctulete de cacao, din loc in loc.
Trece o scobitoare sau un bat de frigaruie prin fiecare punct si trage usor.
Adauga caisele din loc in loc, cu scobitura in jos, tinand cont de faptul ca atunci cand vei taia prajitura, fiecare portie sa aiba in mijloc o caisa.
Pune la cuptor pentru 40 minute si verifica daca este coapta cu ajutorul unei scobitori. Daca scobitoarea iese umeda, prajitura cu caise mai trebuie lasata la copt.