Prajitura cu visine
Reteta clasica de prajitura cu visine este un succes garantat, de fiecare data. Doar 7 ingrediente si 13 pasi si prajitura cu visine e gata!
Portii Timp de preparare
10portii 60minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25minute 15minute
Portii Timp de preparare
10portii 60minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25minute 15minute
Ingrediente
  • 300g Visine
  • 100g Zahar
  • 100g Faina de grau
  • 4 Oua
  • 25g Ulei de floarea soarelui
  • 20g Zahar vanilat(2 plicuri)
  • 10g Praf de copt(1 plic)
Etape
  1. Spala visinele, scoate-le samburii si pune-le la scurs intr-o sita
  2. Intr-un bol mare bate albusurile pana cand spuma incepe sa aiba varfuri pe tel sau pe mixer
  3. Adauga zaharul cate putin si apoi zaharul vanilat si bate pana cand obtii o bezea lucioasa; pune deoparte
  4. In alt bol amesteca galbenusurile cu uleiul si apoi toarna amestecul peste bezea; cu o lingura mare sau cu o spatula amesteca usor prin intoarcere de la fundul bolului catre partea superioara (nu amesteca prea tare)
  5. Intr-un alt bol, uscat, amesteca faina cu praful de copt si toarna-le peste amestecul de oua; incorporeaza usor, la fel ca la pasul anterior, apoi pune deoparte
  6. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, sau la mediu
  7. Unge o tava cu putin ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt
  8. Toarna aluatul de prajitura cu visine din bol in tava tapetata cu hartie de copt
  9. Presara putina faina peste visinele aflate la scurs in sita, apoi adauga-le peste aluat intava, distribuindu-le pe cat posibil egal pe suprafata
  10. Pune prajitura cu visine la copt in cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra
  11. Scoate din cuptor, pudreaz-o imediat cu zahar pudra si las-o cel putin 15 minute sa se raceasca si sa-si stabilizeze forma in tava
  12. Portioneaza prajitura cu visine in bucati patrate, nu prea mari, si pudreaza-le din nou cu zahar pudra
  13. Serveste alaturi de visine proaspete si, eventual, inghetata de ciocolata :-)