Spala visinele, scoate-le samburii si pune-le la scurs intr-o sita
Intr-un bol mare bate albusurile pana cand spuma incepe sa aiba varfuri pe tel sau pe mixer
Adauga zaharul cate putin si apoi zaharul vanilat si bate pana cand obtii o bezea lucioasa; pune deoparte
In alt bol amesteca galbenusurile cu uleiul si apoi toarna amestecul peste bezea; cu o lingura mare sau cu o spatula amesteca usor prin intoarcere de la fundul bolului catre partea superioara (nu amesteca prea tare)
Intr-un alt bol, uscat, amesteca faina cu praful de copt si toarna-le peste amestecul de oua; incorporeaza usor, la fel ca la pasul anterior, apoi pune deoparte
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, sau la mediu
Unge o tava cu putin ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt
Toarna aluatul de prajitura cu visine din bol in tava tapetata cu hartie de copt
Presara putina faina peste visinele aflate la scurs in sita, apoi adauga-le peste aluat intava, distribuindu-le pe cat posibil egal pe suprafata
Pune prajitura cu visine la copt in cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra
Scoate din cuptor, pudreaz-o imediat cu zahar pudra si las-o cel putin 15 minute sa se raceasca si sa-si stabilizeze forma in tava
Portioneaza prajitura cu visine in bucati patrate, nu prea mari, si pudreaza-le din nou cu zahar pudra
Serveste alaturi de visine proaspete si, eventual, inghetata de ciocolata :-)