Spala prepelitele si sterge-le cu un servet de bucatarie pentru a elimina excesul de apa.
Marunteste toate contimentele intr-un mojar ( ghimbir, scortisoara, menta, sare, boia) asa incat sa obtii un amestec pudra.
Amesteca bine condimentele cu cele doua linguri de ulei.
Cu amestecul obtinut, unge bine prepelite, pe toate partile si lasa-le minim jumatate de ora la rece.
Pune prepelitele intr-o tava, in cuptorul incins la 180 grade C, timp de 30 minute.
Cand sunt gata, prepara sosul, astfel:
Reteta pentru sos:
Pune sucul intr-o craticioara pe foc si cand clocoteste, adauga nucsoara si boiaua.
Dizolva amidonul in 2 linguri de apa rece astfel incat sa rezulte o pasta lichida, fara aglomerari.
Adauga amidonul in craticioara si amesteca. Se va ingrosa imediat. Ia de pe foc. Adauga si semintele de susan si amesteca.
Cu ajutorul unei pensule, unge prepelitele pe toate partile cu acest sos si mai pune la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade C.
Daca incep sa se rumeneasca prea tare, lasa caldura cuptorului doar pe partea de jos sau acopera cu o folie de aluminiu.
Pana cand sunt gata, prepara orezul, astfel:
Reteta pentru orez cu ou:
Spala orezul si fierbe-l conform instructiunilor de pe pachet. Sunt diferite tipuri de orez si au timp diferit de fierbere.
Pune la fiert si mazarea. Nu fierbe foarte mult, bobul trebuie sa fie bine fiert dar tare, sa nu se zdrobeasca.
Taie ceapa marunt si caleste in ulei.
Adauga orezul scurs de apa si caleste putin, cat sa se aromeze bine de la ceapa.
Trage orezul pe marginea tigaii, lasand un loc in mijloc. Sparge oul, amesteca cu spatula asa incat sa devina ca o omleta. Va avea un aspect faramitat. Atunci amesteca-l cu orezul.
Adauga si mazarea, sareaza dupa gust si ia de pe foc.
Mod de servire:
Pune orezul pe un platou lung si niveleaza-l pentru un aspect placut.
Deasupra adauga prepelitele proaspat scoase din cuptor, asezate una langa alta.