Pui cu ghimbir la cuptor
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire
2ore
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire
2ore
Ingrediente
  • 1 Pui intregmarime medie
  • 1 Lamaieproaspata
  • 1 Ardei iute rosu
  • 50grame Ghimbirproaspat
  • 3catei Usturoiproaspat
  • 1lingurita Boia dulce
  • 2lingurite Oreganouscat
Etape
  1. Incalzeste cuptorul la 200 grade celsius
  2. Taie lamaia in doua si stoarce sucul in interiorul puiului, apoi introdu si cele doua jumatati de lamaie in interiorul puiului
  3. Pune puiul in tava cu care il vei introduce in cuptor
  4. Taie cotorul ardeiului iute, apoi taie-l pe lung in doua jumatati si elimina semintele. Apoi taie-l in bucati de 1 cm
  5. Curata ghimbirul de coaja si taie-l in bucati cat o boaba de fasole
  6. Taie cateii de usturoi in jumatati
  7. Folosind un cutit cu varf ascutit fa cateva taieturi in pieptul si pulpele puiului, apoi introdu bucatile de usturoi, ghimbir si ardei iute in aceste taieturi (trebuie sa faci cate o taietura pentru fiecare bucata, raspandite uniform pe suprafata puiului)
  8. Pudreaza bine puiul cu boia de ardei si cu oregano uscat
  9. Introdu puiul la cuptor pentru 1,5 – 2 ore. Puiul este gata cand pielea este bine rumenita. Poti verifica prin taierea unei pulpe – carnea trebuie sa fie alba (nu roz) iar sucul trebuie sa fie limpede