Curata conopida de frunze, desprinde in buchetele, spala bine sub jet de apa rece si pune-o la oparit in apa clocotita timp de 5-10 minute pana cand se inmoaie. Nu trebuie sa o fierbi.
Cand este gata, pune-o la scurs intr-o sita.
Marunteste-o foarte bine cu cutitul sau da-o printr-o sita.
Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma cu un praf de sare.
Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, laptele, sarea, nucsoara si piper. Pune totul peste conopida maruntita si amesteca.
Incorporeaza albusurile in compozitia de conopida.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si unge cu unt forme in care vei pune sufleul de conopida.
Pune compozitia in forme (va creste in cuptor insa vor descreste ulterior ) apoi prepara sosul pentru pus deasupra, cu ajutorul lui sufleul de conopida se va rumeni frumos.
Reteta pentru sos:
Amesteca smantana cu oul, laptele si sareaza.
Pune sosul deasupra compozitiei din forme si pune la cuptor pentru 40 minute.
Lasa-l sa se raceasca incet pentru ca nu contine faina care sa sustina cresterea si se va ma lasa.