Taie ceapa marunt si caleste-o intr-o cratita incapatoare in jumatate din cantitatea de unt pana cand devine lucioasa.
Adauga morcovii rasi si caleste pana cand se inmoaie usor.
Adauga si restul de legume: cartofii si telina taiate cubulete, ardeiul gras taiat in felii si frunzele de patrunjel.
Adauga apa cat sa acopere bine toate legumele si lasa la fiert 45 minute-o ora, la foc mic, cat sa fie bine fierte toate legumele.
Ia de pe foc, si pune toate legumele fierte in blender impreuna cu suficienta zeama de la legume si paseaza pana cand rezulta o crema.
Zeama ramasa de la legume pune-o deoparte.
Pune din nou in cratita legumele pasate, completeaza cu zeama de legume atat cat este necesar ca sa iti placa consistenta si lasa pe foc sa mai dea cateva clocote.
Ia de pe foc, adauga untul ramas, potriveste de sare si piper si amesteca bine.
Pentru servire, pune supa crema de legume in boluri de supa si savureaza!