Supa crema de linte
Supa crema de linte este o supa incredibil de gustoasa si satioasa. Asociata cu condimentele corecte, se transforma intr-o reala delicatesa.
Portii Timp de preparare
10portii 15minute
Timp de gatire
40minute
Portii Timp de preparare
10portii 15minute
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
  • 800grame Linte rosiesau verde
  • 400grame Ceapa
  • 300grame Telina
  • 300grame Morcovi
  • 2litri Supa de carnesau de legume
  • 10grame Chimen seminte
  • 10grame Sare de bucatarie
  • 10grame Piper negru
  • 130grame Unt 80% grasime
  • 20grame Menta proaspata
Etape
  1. Spala lintea in 2-3 ape si pune la inmuiat in apa rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Apa trebuie sa o acopere cu cateva degete pentru ca lintea se umfla.
  2. Curata legumele: ceapa, telina, morcovii. Taie ceapa marunt iar legumele in bucati potrivite.
  3. Caleste ceapa in putin unt si adauga legumele. Caleste-le pana cand se inmoaie usor.
  4. Pune si lintea, caleste putin apoi adauga supa. Daca nu ai supa, inlocuieste cu apa.
  5. Adauga chimenul, sare dupa gust, un praf generos de piper si lasa totul la fiert 30-40 minute, pana cand sunt bine fierte toate legumele, inclusiv lintea.
  6. Ia oala de pe foc si las-o 2-3 minute. Pune totul in blender, cu tot cu supa rezultata, adauga untul, sare dupa gust daca mai este necesar si menta bine spalata.
  7. Paseaza bine pana cand rezulta o crema fina, cu consistenta fluida. Daca supa crema de linte este prea groasa, poti adauga apa fiarta pana cand ajungi la consistenta dorita. Oricum, ia in calcul ca se mai ingroasa putin dupa racire.
  8. Serveste cu o portie de crutoane.