Supa de rosii cu usturoi
Portii Timp de preparare
6portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
6portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 2.5kg Tomate (rosii)
  • 1.5kg Dovlecei(3 bucati)
  • 70grame Ceapa(1 bucata)
  • 4catei Usturoi
  • 4grame Busuioc uscat(2 linguri)
  • 30grame Sare de bucatarie(2 linguri)
Etape
  1. Spala rosiile, elimina cotorul si taie-le cuburi mari.
  2. Spala dovleceii si taie-i cubulete. Nu este necesar sa se elimine coaja acestora.
  3. Pune rosiile si dovleceii la fiert intr-o oala. Fierbe pana cand se inmoaie bine.
  4. Cand sunt bine fierte, da totul printr-o sita nu foarte deasa.
  5. Taie foarte marunt ceapa si caleste-o intr-o lingura de ulei.
  6. Adauga supa strecurata, sareaza si lasa la fiert pana se ingroasa usor, cam 15 minute.
  7. Inainte de a lua de pe foc, adauga usturoiul zdrobit si busuiocul. Mai lasa cateva clocote, apoi supa este gata.
  8. Supa de rosii cu usturoi este foarte buna atunci cand este servita rece, de la frigider.