Supa de rosii cu usturoi
Felul
Supe/ciorbe
Bucataria
Occidentala
Tipul
Vegane
Portii
Timp de preparare
6
portii
15
minute
Timp de gatire
30
minute
Portii
Timp de preparare
6
portii
15
minute
Timp de gatire
30
minute
Ingrediente
2.5
kg
Tomate (rosii)
1.5
kg
Dovlecei
(3 bucati)
70
grame
Ceapa
(1 bucata)
4
catei
Usturoi
4
grame
Busuioc uscat
(2 linguri)
30
grame
Sare de bucatarie
(2 linguri)
Etape
Spala rosiile, elimina cotorul si taie-le cuburi mari.
Spala dovleceii si taie-i cubulete. Nu este necesar sa se elimine coaja acestora.
Pune rosiile si dovleceii la fiert intr-o oala. Fierbe pana cand se inmoaie bine.
Cand sunt bine fierte, da totul printr-o sita nu foarte deasa.
Taie foarte marunt ceapa si caleste-o intr-o lingura de ulei.
Adauga supa strecurata, sareaza si lasa la fiert pana se ingroasa usor, cam 15 minute.
Inainte de a lua de pe foc, adauga usturoiul zdrobit si busuiocul. Mai lasa cateva clocote, apoi supa este gata.
Supa de rosii cu usturoi este foarte buna atunci cand este servita rece, de la frigider.