Tocanita de ceapa cu carne de porc
Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc imi este atat de familiara incat am impresia ca am inventat-o eu. Gustoasa cu mamaliguta si un gogosar murat!
Portii Timp de preparare
5portii 20minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
5portii 20minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 800grame Pulpa de porc
  • 800grame Ceapa
  • 45ml Ulei de floarea soarelui(3 linguri)
  • 100ml Supa de carne(sau apa)
  • 100ml Bulion de ardei
  • 100ml Bulion de tomate
  • 1gram Piper negru(dupa gust)
  • 1gram Cimbru uscat(dupa gust)
  • 2grame Sare de bucatarie(dupa gust)
  • Patrunjel(jumatate de legatura)
Etape
  1. Spala pulpa de porc si taie in bucatele potrivit de mici.
  2. Pune uleiul la incins intr-o cratita si adauga bucatele de carne. Lasa-le sa se rumeneasca frumos mai intai la foc mare apoi la foc mai mic.
  3. Curata ceapa si taie marunt.
  4. Adauga peste carne in cratita si caleste totul pana cand devine ceapa translucida.
  5. Daca si-a lasat multa zeama carnea, o poti scoate, scurge zeama (dar nu o arunca), mai adauga putin ulei si caleste ceapa in voie si ulterior adaugi carnea.
  6. Cand ceapa este bine calita, adauga carnea (daca le-ai calit separat) si putina zeama (un pahar) de la carne sau apa.
  7. Adauga si bulionul de ardei si de tomate, condimentele (piper, cimbru, sare) si lasa pe foc, fara capac pana cand scade sosul (cam 20 minute sau pana cand ceapa este moale).
  8. Serveste cu patrunjel proaspat taiat marunt si cu o buna bucata de mamaliga fierbinte! Si putin gogosar murat…