Bate albusurile spuma pana cand isi maresc volumul si au consistenta ferma.
Incorporeaza si albusurile in compozitia de galbenusuri, de sus in jos.
Toarna compozitia in forma si pune la cuptor pentru 25-30 minute.
Cand este gata, verifica cu scobitoarea, scoate din cuptor si lasa blatul sa se raceasca in tava.
Crema tort de ciocolata
Intr-o alta craticioara incalzeste smantana pana la punctul de fierbere dar nu trebuie sa clocoteasca, adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Ia de pe foc si adauga cealalta lingura de coniac. Amesteca bine si lasa crema de ciocolata sa se raceasca.
Asamblare tort de ciocolata
Taie blatul in 2 sau in 3, depinde de forma folosita, daca blatul a iesit mai inalt, il poti taia in 3 parti.
Pune prima foaie de blat (cea care a fost prima cand era blatul in cuptor, pentru ca poate se mai arde sau nu creste uniform) pe platoul de servire.
Adauga un strat generos de crema si niveleaza cu o spatula. Ai grija cata crema folosesti, ca sa iti ajunga si pentru a imbraca tortul.
Pune urmatoarea foaie de blat, apoi crema si tot asa. Ultima foaie trebuie sa fie cea care a fost pe fundul blatului cand era in cuptor.
Imbraca tortul in crema ramasa si cu lingura deniveleaza usor crema, sa arate „ciufulita”.
Pune tortul la rece si lasa-l minim 6 ore inainte de servire.