10grameZahar pudra(pentru presarat pe deasupra tortului de mere)
Etape
Pregatire mere
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau mediu.
Spala merele, curata-le de cotoare si elimina coaja acestora.
Taie-le in felii groase si pune-le intr-o cratita sau forma de copt pretabila pentru cuptor. Asaza-le pe fundul cratitei, distribuindu-le uniform pe toata suprafata acesteia.
Adauga mierea, scortisoara si nucile, presarate peste mere.
Pune tava cu merele in cuptorul incins pentru 10 minute sau pana cand se inmoaie.
Preparare blat tort de mere
Separa albusurile de galbenusuri
Bate albusurile spuma, adauga treptat zaharul si bate in continuare pana cand zaharul se topeste, compozitia este lucioasa si rezulta o bezea ferma.
Peste galbenusuri adauga vanilia si bate-le putin cat sa se amestece.
Separat, cerne faina impreuna cu praful de copt. Aceasta operatiune este importanta pentru aerarea fainii si amestecarea ei cu praful de copt, altfel blatul nu va creste uniform.
Adauga galbenusurile batute peste albusuri amestecand usor, de sus in jos, incorporeaza si faina cate putin, amestecand de sus in jos, usor.
Pune compozitia in tava peste mere si pune la copt pentru 20 minute sau pana cand blatul este copt.
Scoate din cuptor si lasa-l 5 minute in forma inainte de a-l rasturna.
Rastoarna tortul de mere pe platoul de servire, presara un praf fin de zahar pudra cu o strecuratoare si serveste cald cu inghetata de vanilie.
Tortul de mere se poate servi si foarte rece, de la frigider.