Cu un mixer bate galbenusurile cu zaharul pana cand se dizolva zaharul.
Adauga in compozitie laptele usor incalzit (il poti incalzi la microunde insa nu trebuie sa fie fierbinte) si amesteca bine.
Pune totul pe baie de abur, amestecand continuu, pana cand se ingroasa compozitia, apoi lasa la racit.
Prepara gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Adauga gelatina in compozitia de oua, pune si esenta de vanilie, apoi pune totul la frigider.
Bate frisca lichida (care trebuie sa fie foarte rece ca sa se bata bine) pana cand obtii o consistenta ferma. In cazul in care nu se bate, pune vasul pentru scurt timp la congelator si incearca din nou.
Adauga frisca in compozitia de oua si amesteca usor. Depoziteaza in frigider pana cand termini cu operatiile pregatitoare.
Spala fructele si zvanta-le cu un prosop curat.
Din cantitatea de capsuni cam un sfert opreste pentru decorat, restul taie cubulete.
Asamblare Tort Diplomat
Pe platoul pe care servesti tortul asaza un inel de forma de tort detasabila.
Pune un strat foarte subtire de crema atat cat sa fixeze piscoturile ce vor urma.
Adauga piscoturile in picioare, in pozitie verticala in interiorul cercului detasabil apoi pune piscoturi si pe fundul acesteia astfel incat sa ramana cat mai putine spatii goale.
Scoate crema din frigider si adauga un strat de crema, unul de capsuni taiate in cubulete, din nou un strat de crema, unul de capsuni si la final un strat de crema, nivelat frumos.
Taie capsunile ramase in jumatati pe lungime sau chiar feliute mai subtiri dar tot pe lungime si decoreaza tortul diplomat. Pastreaza cateva pentru a decora ulterior si baza tortului. Adauga si cateva frunzulite de menta proaspata pentru contrast de culoare.
Pune tortul diplomat la frigider peste noapte.
Scoate forma detasabila cu grija si orneaza la baza tortului cu cateva capsuni taiate.
Bucura-te de tortul diplomat racoritor si parfumat!