Varza a la Cluj
Portii Timp de preparare
6portii 20minute
Timp de gatire
2ore
Portii Timp de preparare
6portii 20minute
Timp de gatire
2ore
Ingrediente
  • 1buc. Varza murata
  • 100grame Slanina de porcafumata
  • 800grame Carne de porcgrasa, tocata
  • 1buc. Ceapa
  • 1ceasca Smantana
  • 1lingurita Piper negruboabe
  • 1lingurita Ienibahar boabe
Etape
  1. Pune varza la desarat in apa calda si schimba-i apa de 3-4 ori.
  2. Cand este suficient de desarata, taie fideluta, cat mai subtire.
  3. Taie slanina fasii subtiri si pune la calit intr-o cratita.
  4. Cand este maronie la culoare si s-a topit aproape in totalitate, adauga carnea tocata si ceapa taiata marunt apoi prajeste totul pana cand carnea isi schimba culoarea.
  5. Intr-o tava potrivita pentru cuptor, pune un rand de varza, unul de carne si apoi o lingura de smantana, intinsa pe suprafata carnii. Presara cateva boabe de ienibar si continua cu straturile pana la finalizarea compozitiei.
  6. Pune deasupra smantana, boabe de piper si ienibahar apoi da la cuptor la 180 grade C pentru doua ore.