Adauga untura si framanta pana obtii o consistenta faramicioasa.
Incorporeaza apa rece in aluat si framanta rapid pana obtii o coca moale, pufoasa, cu aspect marmorat. Nu trebuie sa framanti mult.
Intinde coca pe masa de lucru in strat gros, apoi impacheteaza capetele si intinde usor cu sucitorul astfel ca aluatul sa devina patrat. Mai impacheteaza de doua ori pana obtii un cub.
Pune in folie alimentara si tine la frigider minim 30 minute.
Scoate aluatul din folie si intinde o foaie.
Pudreaza cu faina, impacheteaza foaia in doua, iar pudreaza cu faina apoi intinde cu sucitorul, iar pudreaza si tot asa, de cateva ori.
Din foaia rezultata, taie fasii lungi, dreptunghiulare sau orice alta forma doresti.
Acopera cu un strat de zahar, nuca maruntita si scortisoara, sau cu ornamente din zahar si pune in cuptorul incins timp de 25 minute la 180 grade C.
Nu le lasa foarte mult la copt, daca devin prea crocante, sunt mai putin gustoase.