Briose Dukan de primavara
Portii Timp de preparare
12bucati 60minute
Timp de gatire
25minute
Portii Timp de preparare
12bucati 60minute
Timp de gatire
25minute
Ingrediente
Pentru briose:
  • 2buc. Oua
  • 2linguri Indulcitor Mega Image cu ciclamat
  • 1lingura Indulcitor Sly cu sorbitol
  • 4linguri Tarate de ovaz
  • 1plic Budinca de caramel(praf de budinca, 40 g)
  • 1plic Praf de copt
  • 4linguri Branza de vaci degresata
  • 10linguri Lapte dulce 0,1% grasime
Pentru glazura:
  • 500grame Branza de vaci degresatacu consistenta ferma
  • 3linguri Lapte dulce 0,1% grasime
  • 2linguri Iaurt degresat
  • 1lingura Indulcitor Clio pudra
  • 1lingura Indulcitor Sly cu sorbitol
  • 1lingurita Esenta de vanilie
  • 1lingurita Zeama de sfecla rosie
  • 1lingurita Cacao degresata
  • 5grame Colorant alimentargalben
Etape
Pentru briose:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o forma pentru briose, cu hartie decorativa.
  2. Bate albusurile spuma cu indulcitorul.
  3. Separat, amesteca taratele cu praful de budinca si praful de copt.
  4. In alt bol, amesteca galbenusurile cu branza si laptele, apoi combina-le cu compozitia de galbenusuri.
  5. Incorporeaza amestecul rezultat in albusurile spuma, cu o spatula.
  6. Pune la copt, pentru 25 minute.
  7. Scoate briosele din forma de copt si asaza-le pe un gratar, pentru a nu ramane umede. Nu iti face griji daca nu au crescut uniform, se vor acoperi cu glazura.
Pentru glazura:
  1. Pune branza in robotul de bucatarie si mixeaza impreuna cu indulcitorii si aroma.
  2. Laptele si iaurtul adauga-le treptat, in functie de cat de rigida ramane compozitia. Nu trebuie sa fie lichida, in nici un caz. Daca formezi cerculete cu lingura, trebuie sa ramana ferma, si sa isi pastreze forma.
  3. Imparte compozitia in trei parti si coloreaza doua din ele, una cu galben, cealalta cu roz. A treia ramane alba.
  4. Din cea alba, pastreaza cam doua linguri, care va fi cu cacao, pentru colorarea varfului.
Mod ornare:
  1. Ai nevoie de un aparat de ornat cu doua varfuri: unul cu semiluna si dintat, celalat spritat.
  2. Pune in aparatul de ornat culoarea galbena sau pe cea roz sau cu oricare preferi sa incepi.
  3. Cu varful semiluna (cu semiluna in sus si dintii in jos), formeaza primul rand de petale, de jur-imprejurul fiecarei briose, incepand din mijloc spre margini. Petalele trebuie sa fie lungi, cam pana la marginea briosei.
  4. Depoziteaza briosele in frigider (crema se lasa foarte repede) si schimba culoarea in aparatul de ornat.
  5. Pune pe toate briosele al doilea rand de petale, incepand tot din mijloc spre margini, cu acelasi varf cu semiluna dar de data aceasta cu semiluna in jos si dintii duzei de ornat, in sus. Petalele trebuie sa fie mai scurte decat primele.
  6. Din nou depoziteaza in frigider si schimba culoarea. Te poti juca cu culorile oricum iti trece prin cap, oricum ai face, va iesi bine.
  7. Schimba varful, pune-l pe cel spritat si adauga ultimul rand de petale, cu o apasare scurta, astfel incat sa fie micute.
  8. Pune in mijlocul lor crema colorata cu cacao si niveleaza usor.
  9. Bucura-te de briosele tale colorate si cu aroma de primavara!