Briose dulci cu visinata
Portii Timp de preparare
12bucati 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 5minute
Portii Timp de preparare
12bucati 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 5minute
Ingrediente
  • 3cesti Faina de grau
  • 1plic Praf de copt
  • 1praf Sare de bucatarie
  • 6linguri Unt 80% grasime
  • 2buc. Oua
  • 4linguri Zahar
  • 1ceasca Visinata
  • 60grame Miez de nuca
Etape
  1. Inainte de utilizare, lasa untul la temperatura camerei si preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Tapeteaza o forma de briose cu hartie decorativa.
  3. Amesteca separat in doua boluri ingredientele umede de cele uscate.
  4. Intr-un bol faina cu praful de copt si sarea, in celalalt bol untul cu ouale, zaharul si visinata. Zaharul se amesteca cu ingredientele umede pentru a se dizolva. Poti adauga mai mult zahar, in functie de cat de dulce este visinata.
  5. Combina continutul celor doua boluri, fara a amesteca excesiv, ba chiar trebuie sa amesteci cat mai putin.
  6. Adauga si miezul de nuca, pune la cuptor pentru 30 minute.
  7. Scoate-le din forma si lasa-le la racit pe un gratar, sa nu ramana umede in interior.