Budinca cu carne
Portii Timp de preparare
6portii 20minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
6portii 20minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 400grame Carne de puitocata
  • 1legatura Marar
  • 1/2buc. Ceapa
  • 3buc. Oua
  • 1lingurita Sare de bucatarie
  • dupa gust Nucsoara
  • 250ml. Lapte dulce 0,1% grasime
Etape
  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Pregateste o forma rotunda pentru cuptor si tapeteaza cu hartie pentru copt.
  3. Toaca carnea de pui, daca nu ai luat gata tocata si amesteca cu mararul tocat, ceapa taiata marunt, un ou, o jumatate lingurita sare si un praf de nucsoara.
  4. Intr-un alt bol, amesteca cele 2 oua ramase cu o jumatate lingurita de sare, apoi adauga laptele dulce si omogenizeaza.
  5. Pune carnea in forma de copt si preseaza cu mana, astfel incat sa ia forma tavii.
  6. Adauga compozitia de lapte si oua, apoi pune la copt pentru 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
  7. Decoreaza cu inimioare din sfecla rosie, murata, dupa inspiratie. Eu nu am avut prea multa imaginatie :) .