Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o tava adanca de dimensiuni mai mari sau doua forme mai mici. Unge cu putin ulei si tapeteaza cu faina.
Taie painea cubulete, dimensiuni potrivite. Nu are importanta daca sunt mai mari sau mai mici, marimea acestora nu influenteaza preparatul final.
Asaza-le in tava, pe toata suprafata acesteia si suprapuse, cat sa se umple toata tava.
Bate ouale cu zaharul pana cand devin ca o crema.
Adauga laptele si esenta de vanilie si amesteca bine.
Toarna peste paine in tava, cat sa acopere bucatile de paine. Cu cat este mai mult lichid, cu atat mai bine, budinca va fi mai fina.
Lasa 5 minute pana se inmoaie painea, apoi preseaza usor bucatile care ies in afara.
Intre timp, taie piersicile in jumatate, elimina samburii, apoi taie-le in cubulete.
Pune cubuletele de piersici peste paine apoi pune la cuptor intre 35 minute si o ora, in functie de dimensiunea tavii.
Testeaza cu scobitoarea, ca la orice alt preparat. Daca scobitoarea iese curata, budinca de paine este gata.
Lasa la racit inainte de a scoate din tava, apoi presara zahar pudra inainte de servire.