Chec Dukan caramel
Portii Timp de preparare
3zile 15minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
3zile 15minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
Pentru chec:
  • 3buc. Oua
  • 2linguri Amidon de porumb
  • 2linguri Indulcitor Sly cu sorbitol
  • 1lingurita Esenta de rom
  • 45grame Tarate de ovaz(6 linguri)
  • 1plic Praf de copt
  • 1lingurita Cacao degresata
Pentru caramel:
  • 3lingurite Amidon de porumb
  • 200ml Coca cola zero
  • 200ml Apa
  • 1lingurita Cafea solubila
  • 0.75ml Indulcitor Clio lichid(o lingura)
  • 1lingura Esenta de rom
Etape
Pentru chec:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o forma de chec cu hartie pentru copt.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Dizolva cele doua linguri de amidon in trei linguri de apa rece.
  4. Bate spuma albusurile impreuna cu amidonul dizolvat, indulcitorul si esenta de rom.
  5. Amesteca taratele cu praful de copt si incorporeaza-le in albusurile batute spuma, cu o spatula, usor, sa nu se lase compozitia.
  6. Din compozitia rezultata, pune intr-un bol separat doua linguri si amesteca cu lingurita de cacao.
  7. Pune prima compozitie in forma si marmoreaza checul cu compozitia colorata cu cacao.
  8. Pune la copt pentru 20 minute.
  9. Dupa coacere, scoate checul din forma si pune-l la racit pe un gratar, apoi prepara glazura.
Pentru glazura:
  1. Dizolva amidonul in 5 lingurite de apa rece. Trebuie sa fie bine dizolvat, fara aglomerari.
  2. Pune la fiert apa, cafeaua solubila si cola, adauga indulcitorul si cand apar primele clocote, adauga amidonul dizolvat, amestecand permanent cu telul, pana cand se ingroasa compozitia.
  3. Ia de pe foc si cand se mai raceste putin, adauga esenta de rom.
Asamblare:
  1. Toarna peste chec glazura, lasa putin sa se insiropeze si serveste.