Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o forma de chec cu hartie pentru copt.
Separa albusurile de galbenusuri.
Dizolva cele doua linguri de amidon in trei linguri de apa rece.
Bate spuma albusurile impreuna cu amidonul dizolvat, indulcitorul si esenta de rom.
Amesteca taratele cu praful de copt si incorporeaza-le in albusurile batute spuma, cu o spatula, usor, sa nu se lase compozitia.
Din compozitia rezultata, pune intr-un bol separat doua linguri si amesteca cu lingurita de cacao.
Pune prima compozitie in forma si marmoreaza checul cu compozitia colorata cu cacao.
Pune la copt pentru 20 minute.
Dupa coacere, scoate checul din forma si pune-l la racit pe un gratar, apoi prepara glazura.
Pentru glazura:
Dizolva amidonul in 5 lingurite de apa rece. Trebuie sa fie bine dizolvat, fara aglomerari.
Pune la fiert apa, cafeaua solubila si cola, adauga indulcitorul si cand apar primele clocote, adauga amidonul dizolvat, amestecand permanent cu telul, pana cand se ingroasa compozitia.
Ia de pe foc si cand se mai raceste putin, adauga esenta de rom.
Asamblare:
Toarna peste chec glazura, lasa putin sa se insiropeze si serveste.