Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o forma pentru chec, cu unt si faina.
Freaca spuma untul lasat anterior la temperatura camerei, impreuna cu zaharul.
Incorporeaza galbenusurile pe rand si amesteca bine.
Amesteca faina cu praful de copt.
Incorporeaza in unt faina si laptele alternativ, amestecand continuu. Compozitia trebuie sa fie lichida, dar vartoasa. Poti ajusta din cantitatea de lapte in functie de faina.
Bate albusurile spuma apoi incorporeaza-le in compozitia obtinuta, amestecand de jos in sus cu o spatula.
Imparte compozitia pentru chec in doua parti egale si in una din ele adauga cacao. Amesteca bine.
In tava pregatita, pune in mijloc o lingura din compozitia cu cacao.
Deasupra acesteia, adauga o lingura din compozitia fara cacao.
Continua cu o alta lingura din compozitia colorata.
Si tot asa…pana la finalizarea compozitiilor.
Marmoreaza checul trecand cu varful unei lingurite pe deasupra compozitiei, abia atingand-o, atat cat sa se creeze un model. Nu scufunda lingura prea mult pentru ca se va strica modelul checului in interior.
Pune la cuptor pentru 35 minute sau pana cand este gata, in urma testarii cu scobitoarea. Checul nu trebuie sa fie necopt insa nici prea copt, altfel va deveni uscat.
Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in forma asezata pe un gratar, pentru a se raci repede si fundul formei.