Chec simplu cu coacaze
Portii Timp de preparare
10felii 15minute
Timp de gatire
35minute
Portii Timp de preparare
10felii 15minute
Timp de gatire
35minute
Ingrediente
  • 50grame Unt 80% grasime(la temperatura camerei)
  • 230grame Zahar
  • 3buc. Oua
  • 5ml Esenta de vanilie(o lingurita)
  • 225grame Faina de grau
  • 1plic Praf de copt
  • 125ml Lapte dulce
  • 100grame Coacaze negre
  • 20grame Zahar pudrapentru decorat
Etape
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o forma de chec.
  2. Freaca untul cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa.
  3. Adauga galbenusurile, unul cate unul si amesteca bine. Acum poti pune si esenta de vanilie.
  4. Separat, combina faina cu praful de copt apoi incorporeaza in compozitie, alternand cu laptele.
  5. Bate albusurile spuma si adauga-le si pe ele, amestecand usor, de jos in sus, ca sa nu se lase.
  6. Adauga coacazele, amestecand foarte usor, atat cat sa se imprastie in intreaga compozitie, fara a se zdrobi pentru ca se va colora imediat tot checul.
  7. Pune compozitia de chec in tava pregatita, presara cateva coacaze si deasupra, apoi introdu tava in cuptorul incins.
  8. Lasa sa se coaca timp de 35 minute apoi verifica daca este bine copt cu ajutorul unei scobitori sau un bat de frigarui (este mai lung). Introdu scobitoarea in chec de mai multe ori, in locuri diferite, ca sa nu nimeresti fix intr-o coacaza :) Daca iese curata scobitoarea, fara a fi umeda sau lipicioasa, cu aluat pe ea, este gata. Daca nu, mai lasa la copt si verifica din nou.
  9. Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in tava pe un gratar, pentru a se raci si pe fundul formei.
  10. Portioneaza in felii si bucura-te de acest chec simplu cu coacaze!