Chiftele din carne de porc
Portii Timp de preparare
25bucati 20minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
25bucati 20minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 700grame Muschi file de porc
  • 300grame Inima de vita
  • 4linguri Tarate de ovaz
  • 2buc. Ceapa
  • 5catei Usturoi
  • 2linguri Marartaiat fin
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • dupa gust Piper negrumacinat
  • dupa gust Cimbru uscatmacinat
Etape
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o tava cu gratar inclus. Daca nu ai poti improviza cu gratarul de la microunde, spre exemplu, sau foloseste o tava oarecare.
  2. Pune tarata la inmuiat cu 4-5 linguri de apa.
  3. Toaca toata carnea, ceapa si usturoiul cu masina de tocat prin sita mica sau cu robotul de bucatarie.
  4. Amesteca bine carnea tocata cu toate ingredientele: tarata inmuiata, sarea si condimentele.
  5. Formeaza chiftelute de dimensiunea pe care o doresti, pune-le in tava dar lasa spatiu intre ele pentru a nu se lipi.
  6. Introdu tava in cuptorul incalzit pentru 30 minute (sau pana se rumenesc frumos).