Curata si spala legumele (morcov, telina, pastarnac).
Pune-le la fiert intregi (sau taiate in bucati mai mici sa fiarba mai repede) in apa rece si intre timp toaca carnea impreuna cu ceapa, la masina de tocat.
In carnea tocata adauga oul (are rol de liant) astfel ca e bine sa nu omiti sa il pui. Adauga si un praf de sare apoi amesteca bine.
Formeaza perisoare de dimensiunea unei nuci, cu mana umeda. Daca vrei sa iti iasa egale toate, portioneaza carnea cu o lingura pentru inghetata sau cu ce ai la indemana si cu care poti doza.
Cand sunt fierte legumele, scoate-le. Le poti folosi la o salata pentru zilele de PL.
Adauga in ciorba perisoarele, pe rand. Ciorba in acest timp trebuie sa fie pe foc si sa fiarba insa cand adaugi perisoarele, nu trebuie sa aiba clocote mari, pentru ca se vor sfarama.
In cateva minute perisoarele se vor ridica la suprafata; atunci adauga borsul, cate putin, gustand des ca sa iti dai seama care este gustul optim pe care il preferi, in functie de cat de acru este borsul pe care il ai.
Adauga sare dupa gust si mai lasa cateva clocote, dar cu focul mic pentru a nu se sfarama perisoarele.
Ia ciorba de pe foc si cand se mai raceste putin, adauga leusteanul foarte bine spalat si proaspat taiat. Leusteanul trebuie spalat foarte bine pentru ca nefiind tratat termic, nu se mai sterilizeaza.
Optional poti drege ciorba cu un galbenus de ou batut bine si amestecat cu usturoiul zdrobit apoi adaugat in ciorba cand aceasta se mai raceste.