Ciorba de pui a la grec
Portii Timp de preparare
10portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
10portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 500grame Piept de pui dezosat, fara piele
  • 250grame Telina(jumatate dintr-o telina mai mica)
  • 250grame Morcovi(2 morcovi)
  • 250grame Pastarnac(1 bucata)
  • 1buc. Ceapa
  • 2buc. Galbenus de ou
  • 150grame Iaurt degresat
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • 1legatura Mararverde
  • 5catei Usturoizdrobit
  • dupa gust Otet din vinsau zeama de lamaie
  • 2buc. Foi de dafin
Etape
  1. Curata legumele de coaja si spala-le.
  2. Fierbe pieptul de pui in 4 litri de apa impreuna cu legumele intregi (ceapa o poti cresta in patru). Sareaza dupa gust si adauga foile de dafin.
  3. Intre timp poti fuma o tigara (optional).
  4. Dupa ce s-au fiert, scoate carnea si legumele si taie carnea fasii. Legumele le poti folosi la un alt preparat pentru zilele de PL, o salata sau un piure, de exemplu.
  5. Pune fasiile de carne inapoi in oala, adauga otet sau zeama de lamaie dupa gust si prepara dressingul pentru ciorba.
  6. Amesteca intr-un bol galbenusurile cu usturoiul zdrobit, sareaza, apoi adauga iaurtul si omogenizeaza.
  7. Ia o lingura de zeama din ciorba si pune peste dressing, amesteca si apoi toarna tot dressingul in ciorba. Ciorba nu trebuie sa mai fie pe foc cand adaugi dressingul.
  8. Adauga marar proaspat taiat.