Ciulama de ciuperci cu smantana
Ciulama de ciuperci cu smantana – o reteta sanatoasa, fara faina. Simplu de facut, rapida si satioasa.
Felul
Fel principal
Bucataria
Romaneasca
Tipul
Fara restrictii
,
Simple
Portii
Timp de preparare
4
portii
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
4
portii
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
1
kg
Ciuperci proaspete
120
grame
Ceapa
(2 bucati)
40
grame
Unt 80% grasime
(1 lingura)
250
grame
Smantana
16
grame
Usturoi
(4 catei)
4
grame
Sare de bucatarie
(dupa gust)
1
gram
Piper negru
(un varf de cutit)
20
grame
Patrunjel
sau marar (o legatura)
Etape
Curata ciupercile si taie felii mai mari, nu prea subtiri pentru ca se topesc destul de mult.
Taie ceapa marunt si caleste in untul incins.
Cand ceapa devine lucioasa, adauga ciupercile si lasa focul mediu. Trebuie sa isi lase zeama. Le poti acoperi cu un capac.
Cand ciupercile sunt moi, da focul mai tare ca sa se evapore din zeama, daca au prea multa.
Dupa ce a scazut lichidul, ia de pe foc.
Zdrobeste usturoiul, freaca-l cu sare si amesteca bine cu smantana.
Adauga smantana peste ciuperci, mai lasa cateva clocote pe foc apoi presara un praf de piper.
Adauga verdeata proaspat taiata si serveste!