Ciulama de ciuperci cu smantana
Ciulama de ciuperci cu smantana – o reteta sanatoasa, fara faina. Simplu de facut, rapida si satioasa.
PortiiTimp de preparare
4portii10minute
Timp de gatire
20minute
PortiiTimp de preparare
4portii10minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 1kgCiuperci proaspete
  • 120grameCeapa(2 bucati)
  • 40grameUnt 80% grasime(1 lingura)
  • 250grameSmantana
  • 16grameUsturoi(4 catei)
  • 4grameSare de bucatarie(dupa gust)
  • 1gramPiper negru(un varf de cutit)
  • 20gramePatrunjelsau marar (o legatura)
Etape
  1. Curata ciupercile si taie felii mai mari, nu prea subtiri pentru ca se topesc destul de mult.
  2. Taie ceapa marunt si caleste in untul incins.
  3. Cand ceapa devine lucioasa, adauga ciupercile si lasa focul mediu. Trebuie sa isi lase zeama. Le poti acoperi cu un capac.
  4. Cand ciupercile sunt moi, da focul mai tare ca sa se evapore din zeama, daca au prea multa.
  5. Dupa ce a scazut lichidul, ia de pe foc.
  6. Zdrobeste usturoiul, freaca-l cu sare si amesteca bine cu smantana.
  7. Adauga smantana peste ciuperci, mai lasa cateva clocote pe foc apoi presara un praf de piper.
  8. Adauga verdeata proaspat taiata si serveste!