Curata ciupercile prin eliminarea pielitei exterioare astfel incat sa ramana doar partea alba, curata. Scoate si coditele apoi spala totul foarte bine, cu jet puternic de apa intre lamelele ciupercilor.
Pune ciupercile la zvantat cu palaria in sus, sa se scurga de apa.
Taie coditele cat mai marunt. Daca nu reusesti sa le tai foarte marunt, le poti cali putin intr-o tigaie sa mai scada volumul, asa incat sa incapa in ciuperci, cand le vei umple.
Rade branza pe razatoarea cu ochiuri mici.
Taie marunt ceapa verde si mararul.
Amesteca branza rasa (dar opreste un sfert din cantitate pentru decorare la final) cu coditele taiate, ceapa verde si mararul.
Pune ciupercile intr-o tava incapatoare cu palaria in jos si preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Presara un praf de piper peste ciuperci apoi umple-le cu compozitia de telemea. Sarea nu mai este necesara pentru ca branza telemea este de obicei sarata.
Pune la cuptor pentru 20 minute, la 180 grade C.
Cand sunt gata, scoate-le pe farfuria de servire, adauga branza rasa pe deasupra ciupercilor si decoreaza cu ceapa verde taiata marunt.